Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

13
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

Potpredsjednik Vlade Srbije i bivši šef BIA-e Aleksandar Vulin stigao je danas, 6. augusta, u Prebilovce kod Čapljine.

Dolazak Vulina u BiH dolazi nakon što mu u ponedjeljak navečer nije dopušteno da uđe u zemlju helikopterom.

Vulin je po dolasku u Čapljinu izjavio da su mu pokušali zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu, iako se, kako se navodi, radilo samo o odbijanju preleta civilnim helikopterom.

Obavještenje za građane KS: Najavljena isključenja električne energije u ovim područjima

"Ta mala pakost je trajala jednu noć. Bili su veliki, važni, snažni, ali ja sam danas sa svojim narodom. Neka se oni raduju svojoj pakosti, ali ja sam danas sa svojim narodom," rekao je Vulin za medije.

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je da je dopis za prelet helikoptera sa Vulinom stigao kasno u petak navečer, mimo uobičajene procedure. Konaković je objasnio da je odbio odobriti prelet zbog proceduralnih razloga.

"Nisam odobrio ulazak Aleksandru Vulinu, potpredsjedniku Vlade Srbije, da helikopterom uđe u Bosnu i Hercegovinu. To je jedna od rijetkih nadležnosti Ministarstva na čijem sam čelu," kazao je Konaković.

"U pitanju je prelet civilnim helikopterom, tako da sam mogao odlučiti, za razliku od prethodnih situacija kada su u pitanju bile vojne letjelice. Ne mogu mu ja zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu, ali mogu zabraniti ovaj prelet, tj. ulet civilne letjelice," dodao je Konaković u izjavi za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak