Ahmed Kulanić osudio izjave Christiana Schmidta: "Nedoraslost karijernog oportuniste"

4
Radiosarajevo.ba
Ahmed Kulanić osudio izjave Christiana Schmidta: "Nedoraslost karijernog oportuniste"

Direktor Memorijalnog centra Sarajevo Ahmed Kulanić oštro je osudio izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom je "prvog predsjednika Predsjedništva R Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića izjednačio sa presuđenim ratnim zločincem Ratkom Mladićem".

"Pokušaj relativizacije agresije na Republiku BiH i izvrtanje historijskih činjenica te usporedba ratnog zločinca Mladića sa predsjednikom Alijom Izetbegovićem od visokog predstavnika Christiana Schmidta pokazuje svu nedoraslost tog karijernog oportuniste koji pokazuje da ne priznaje ne samo presude međunarodnih sudova već ni historijske činjenice i fakte", naveo je Kulanić u reagiranju.

Upravo zbog ovih i ovakvih "slučajeva", dodao je, pokazuje se i dokazuje suština zašto smo osnovali i pokrenuli Edukativni centar - da buduće generacije uče historiju iz pravih izvora i da nikada ne dopuste da im bjelosvjetski političari, koji ne poznaju niti priznaju historijske činjenice, tumače njihovu historiju.

Sarajevo: Djevojčica (16) preminula na KCUS nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji

"I na kraju, ono suštinsko i najvažnije, da ne zaboravimo niti dopustimo da se zaboravi ko je napadao, a ko se branio, ko je zločinac - a ko heroj, ko je agresor - a ko žrtva", istakao je Kulanić.

"Naša recentna historija je časna i mladi moraju naučiti da ovim svijetom mogu slobodno, uzdignute glave hodati jer ideologija predsjednika Alije Izetbegovića, a time i Armije koja je branila Bosnu i Hercegovinu je uvijek bila i ostala temeljena na slobodi, jednakopravnosti, toleranciji i multikulturalizmu ali i svijesti o sebi samima", saopćeno je iz Memorijalnog centra Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak