Bh. parlamentarci o puštanju na slobodu Biljane Plavšić

Radiosarajevo.ba
Bh. parlamentarci o puštanju na slobodu Biljane Plavšić
Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Remzija Kadrić i Adem Huskić izdali su danas sapćenje za medije koje vam prenosimo u cjelosti:

"Ranije puštanje na slobodu Biljane Plavšić, dokazanog ratnog zločinca i bliskog saradnika Radovana Karadžića, je skandalozno.

Plavšička je sama priznala da je počinila najteže oblike ratnog zločina te se njeno prijevremeno puštanje na slobodu ne može ničim pravdati. To što je zbog priznanja zločina skraćena njena optužnica ne znači da je amnestirana od planiranja najvećih zlodjela koja su se desila u BiH a kraćenjem izdržavanja kazne, prema Biljani Plavšić postupljeno je kao prema običnom kriminalcu a ne prvorazrednom ratnom zločincu. Podsjećamo, ratni zločinci kojima je nakon Drugog svjetskog rata suđeno u Nirnbergu nisu puštani na prijevremenu slobodu.

Ova odluka po ko zna koji put ponižava žrtve genocida, silovanja i drugih oblika ratnih zločina. Da li međunarodna zajednica želi da nagradi Plavšičku čiji su ratni zločini ostavili na hiljade ubijenih, silovanih i ranjenih?"

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak