Poznatom skijašu dijagnosticiran rak: Trostruki pobjednik na trkama Svjetskog kupa otkazao sezonu

0
Radiosarajevo.ba
Poznatom skijašu dijagnosticiran rak: Trostruki pobjednik na trkama Svjetskog kupa otkazao sezonu

Švicarski skijaš Niels Hintermann dijagnosticiran je s rakom limfnih čvorova i propušta cijelu skijašku sezonu.

Hintermann, koji ima 29 godina i tri puta je pobijedio na trkama Svjetskog kupa, otkrio je dijagnozu u srijedu na konferenciji za novinare.

Nakon priprema u Južnoj Americi, primijetio je otečenost na vratu. Kancerogene tumore otkrili su mu u vratu i na ključnoj kosti.

Euroliga | Džanan Musa odigrao ključnu ulogu u pobjedi Real Madrida nad Partizanom

"Šanse za ozdravljenje su vrlo dobre. Sve je pod kontrolom", rekao je Hintermann u prevedenim izjavama.

Prema saopštenju švajcarske skijaške federacije, planirane su dvije runde hemoterapije, a ukupno vrijeme oporavka moglo bi biti oko šest mjeseci.

Švicarski timski doktor Walter Frey izjavio je da se nadaju da će se Hintermann moći vratiti takmičenju u sezoni 2025-26.

Hintermann je učestvovao u 100 trka Svjetskog kupa tokom posljednjih devet godina, kao i na Zimskim olimpijadama u Pekingu 2022. godine, gdje je zauzeo 16. mjesto u spustu.

Njegova prva pobjeda u Svjetskom kupu bila je iznenađenje na domaćem terenu u Wengenu, u alpskom kombiniranom takmičenju 2017. godine, gdje je nosio startni broj 51. Ima dvije pobjede u spustu na Kvitfjellu u Norveškoj, 2022. i ponovo prošlog februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak