Vlada KS ulaže u uspjeh: Finansijski podržali pripreme najbolje bh. skijašice Elvedine Muzaferije

0
Radiosarajevo.ba
Vlada KS ulaže u uspjeh: Finansijski podržali pripreme najbolje bh. skijašice Elvedine Muzaferije
Foto: Vlada KS / Vlada KS finansijski podržala Elvedinu Muzaferiju

Na inicijativu ministra finansija Afana Kalamujića, Vlada Kantona Sarajevo, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS i Ministarstvo kulture i sporta KS obezbijedili su finansijsku podršku za najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju i njen tim koji se pripremaju u Čileu.

S obzirom na velike troškove koje Elvedinin tim ima, dodatna podrška Vlade Kantona Sarajevo u iznosu od 40.000 KM bit će značajan podstrek za još bolje rezultate na predstojećim takmičenjima.

"Mnogo mi znači ova podrška i sada se mogu u potpunosti posvetiti pripremama na snijegu u Čileu. Krajem mjeseca nastupit ću u Kupu Južne Amerike i tome se jako radujem. Mnogo sam radila na kondicionoj pripremi ali kapije od starta do cilja veoma su važan dio trenažnog procesa koji nam je potreban za uspješno takmičenje u Svjetskom kupu, Evropskom kupu i Svjetskom prvenstvu, koje se održava u februaru iduće godine u Austriji", istakla je Elvedina.

Arheološko otkriće koje je fasciniralo naučnike: Pronađen spisak za kupovinu star 3500 godina

Arheološko otkriće koje je fasciniralo naučnike: Pronađen spisak za kupovinu star 3500 godina

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk na sastanku je naglasio da je Elvedina opravdala podršku Vlade Kantona Sarajevo prethodnih godina.

"Elvedinini rezultati prošle sezone bili su dodatni motiv da još snažnije stanemo iza naše najbolje skijašice. Bez želje da stvaramo pritisak, vjerujemo da će ona ispisati historiju na narednim Olimpijskim igrama. Svjetla budućnost je pred našom Elvedinom", naglasio je Uk.

Kalamujić je istakao da su ciljevi njegovog ministarstva i Vlade Kantona Sarajevo uvijek usmjereni ka podršci najboljim sportistima i mladima, te da je i ova podrška dokaz za to.

Elvedina Muzaferija ove godine ostvarila je najbolji rezultat u svojoj karijeri, kao i najbolji rezultat u historiji bh. skijanja. Njeni sjajni rezultati dokaz su kontinuiranog i predanog rada, te profesionalnog odnosa prema sportu, saopćeno je iz Press službe KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije