Čestitamo: U Skenderiji otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju, BiH slavila u prvom meču

0
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: U Skenderiji otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju, BiH slavila u prvom meču

U četvrtak, 25. januara je u Centru Skenderija otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu (divizija III, grupa B).

Na prvenstvu učestvuju reprezentacije Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Južnoafričke Republike.

SP su otvorili Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS, Adnan Korić, predsjednik HSBIH i Heikki Hietanen, chairman prvenstva ispred IIHF-a.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Otvorenje su uveličali članovi hokejaških klubova Vukovi i Medvjedi i ženskog hokejaškog kluba Lavice.

Ulaz na sve utakmice prvenstva je besplatan.

Čestitamo! Hokejaši BiH na startu Svjetskog prvenstva Treće divizije pobijedili Hong Kong

U prvoj utakmici prvenstva snage su odmjerili domaćin Bosna i Hercegovina i reprezentacija Luksemburga. Luksemburg je poveo u petoj minuti golom Alberta Yorka, a zatim je uslijedio i gol Charlya Springera.

Bosna i Hercegovina do izjednačenja dolazi u desetoj minuti golom Vasilija Vučinića. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 1:3, a treći gol za goste postigao je opet Charly Springer.

Drugu trećinu susreta reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara golom Rijada Plehe, uz asistenciju Belmina Sinanbegovića. Do izjednačenja domaćine dovodi kapiten Tarik Mrkva, a asistirao mu je Vasilije Vučinić. Pred kraj trećine Luksebrug ponovo dolazi do vodstva i to golom Kristiana Potuceka, piše Reprezentacija.

Sa velikim samopouzdanjem i vjerom u pobjedu, juniori Bosne i Hercegovine ulaze u treći dio susreta. Već u startu golom Nikke Gakovića uz asistenciju Belmina Sinanbegovića dolaze do drugog izjednačenja u ovom susretu. Međutim, gosti ne dozvoljavaju opuštanje i već nakon manje od dvije minute ponovo dolaze u vodstvo drugim golom Kristiana Potuceka.

Rijad Pleho zatim postiže svoj drugi pogodak uz dvostruku asistenciju Sinanbegovića i Mrkve. Luksemburg se opet vraća trećim golom Potuceka, a nakon time outa selektora Macleana, sedam sekundi prije kraja Mrkva asistira Sinanbegoviću za 6:6.

U četvrtoj minuti produžetaka svoj treći gol za Bosnu i Hercegovinu postiže Riad Pleho i donosi pobjedu sa konačnih 7:6.

Za najkorisnije igrače u oba tima treneri su izabrali Vasilija Vučinića (BIH) i Kristiana Potuceka (LUX). Reprezentativci naše juniorske reprezentacije odlučili su u svlačionicu svojim izborom proglasiti za najboljeg igrača i Rijada Plehu, koji je u ovom susretu postigao tri gola, a među njima i onaj odlučujući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak