Tsitsipas 'pecnuo' Đokovića: 'On je veoma sebična osoba'

0
Radiosarajevo.ba
Tsitsipas 'pecnuo' Đokovića: 'On je veoma sebična osoba'

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas bio je raspoložen za šalu na račun Novaka Đokovića nakon plasmana u treće kolo Australian Opena.

Grk je porazio domaćeg takmičara Jordana Thompsona 3:1 u setovima, a u narednoj rundi čeka ga Francuz Luca Van Assche koji je savladao Lorenza Musettija.

Tsitsipas je tako dobro krenuo u pohod na svoje treće Grand Slam finale i na prvu titulu u karijeri na turnirima "velike četvorke".

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Legendarni John McEnroe je nakon meča pitao Tsitsipasa da li je konačno došlo vrijeme da se uzme i ta titula na koju toliko čeka i šta je potrebno da se ispuni taj cilj.

"Brojevi ne lažu. Novak je ovdje pobijedio 12 puta", slučajno ili namjerno se zabrojao Grk o Đokovićevim titulama u Melbourneu (ima ih deset).

"On je veoma sebična osoba", nadovezao se Tsitsipas, kao da traži od Novaka da ostavi nešto trofeja i za ostatak konkurencije.

"Mislim da bi trebalo da se probudi jednog dana i da bude manje sebičan, da bude osoba koja više dijeli s drugima. Postoje dva scenarija kako ću da da osvojim titulu ovdje: da neko pobijedi Novaka ili da to budem ja. Vidjet ćemo kako će biti", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak