Novaku Đokoviću se otvorilo kao u Banjoj Luci, a ovo ne pamti 18 godina

21
Radiosarajevo.ba

Carlosu Alcarazu, prema svemu sudeći, žurilo se u finalu Wimbledona kako bi stigao pogledati dvoboj između njegove Španije i Engleske za euro-titulu.

Zato je Novaka Đokovića pomeo za samo dva i pol sata, za svoju treću najbržu pobjedu na ovogodišnjoj smotri u All England Clubu.

Španac je manje vremena na terenu proveo samo u mečevima protiv estonskog kvalifikanta Lajala i Australca Vukića, dok mu je najveće probleme na putu ka drugoj vimbldonskoj tituli i ukupno četvrtom Grand Slam naslovu napravio Frances Tiafoe, jedini s kojim je odigrao pet setova.

Član predsjedništva Željko Komšić se sastao sa ambasadorom Palestine u BiH

Šta, stoga, reći o predstavi Novaka Đokovića? Srbin je djelovao potpuno inferiorno i nemoćno spram Španca, sve što mu je polazilo za rukom u prethodnim mečevima, protiv Alcaraza ga je izdalo. Naravno, zato što je na drugoj strani stajao Carlos Alcaraz, a ne neko drugi.

Ruku na srce, Đoković vjerojatno nikad nije imao lakši ždrijeb i put do finala Wimbledona. Kopriva, Fearnley, Popyrin, Rune, De Minaur (predao prije početka), Musetti.

Zvuči kao put do finala Banja Luke, a ne najvećeg teniskog turnira na kugli zemaljskoj. O prvospomenutoj trojici ne trebamo trošiti previše riječi kako bi opravdali prethodnu konstataciju, dok za Norvežanina Runea treba naglasiti da je daleko od vrhunske forme, De Minaur mu je, kao što smo već napisali, predao bez borbe, a upravo je to bio razlog zbog kojeg je Đoković bio potpuno spreman za i dalje nedoraslog Musettija, prenose Sportske.

A onda se pojavio Carlos Alcaraz i pokazao kako trenutačno stoje stvari u teniskoj hijerarhiji. Španjolac i Jannik Sinner su na vrhu, Đoković im gleda u leđa, slijedi "prazno", "prazno", pa onda svi ostali...

Carlos Alcaraz 'kralj' Wimbledona: U finalu ekspresno sa 3:0 nadigrao Novaka Đokovića

Đoković se posljednjih godina držao na teniskom olimpu (ili barem pri vrhu) samo zato što nije imao jaku konkurenciju. Zadnji naslov, 24. ukupno, osvojio je prošle godine na US Openu, a nekako smo uvjereni da će mu to biti i posljednji! U tri ovogodišnja nastupa na najvećim turnirima stizao je do četvrtfinala (Roland Garros), polufinala (Australian Open) i finala (Wimbledon), ali do titule još nije došao. Ne Grand Slam titule, nego naslova uopće...

Đoković je prvi ATP naslov u karijeri osvojio 2006. u Amersfoortu i to je zadnja godina da u sredini jula nije osvojio niti jednu titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak