Novak Đoković se oglasio nakon poraza na US Openu: "Neslavno sam završio"

1
Radiosarajevo.ba

Novak Đoković je eliminisan u trećem kolu US Opena.

Teniser iz Srbije je završio svoj nastup nakon poraza od Alekseja Popyrina rezultatom 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4).

Ovaj rezultat znači da Đoković sezonu završava bez osvojenog Grand Slam titula, prvi put od 2017. godine. Nakon meča, Đoković je priznao da je igrao veoma loše tokom turnira, piše SportCentar. 

Zgrada institucija BiH i Akademija likovnih umjetnosti osvijetljene u obliku "Zlatne vrpce"

"Čestitke Popyrinu i njegovom timu. Igrao je bolje i zaslužio je da pobijedi. Iskreno, s obzirom na to kako sam se osjećao i igrao od starta turnira… treće kolo je uspjeh. Igrao sam jedan od najgorih tenisa u životu. Servis mi je bio daleko najgori ikada. Na brzoj podlozi kakva je ova, ne možete da pobijedite bez servisa. Ne možete da pobijedite protiv momaka koji su u formi poput Alekseja. Bio je ovo užasan meč za mene", rekao je Đoković nakon meča.

Teniser iz Srbije je imao 14 duplih servis grešaka.

Novak Đoković eliminisan sa US Opena: Popyrin priredio senzaciju u 3. kolu

"Raspala mi se igra totalno. Nisam svjež. Brzi uslovi, totalno drugačije u odnosu na ono gdje sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno igrati na ovaj način i osjećati se ovako", rekao je Đoković. 

Djelovao sam i osjećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni dio sporta. Na OI je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovdje, neslavno sam završio, idemo dalje", objasnio je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak