Novak Đoković savladao Rafaela Nadala u polufinalu Roland Garrosa

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković savladao Rafaela Nadala u polufinalu Roland Garrosa

Prvi teniser svijeta Novak Đoković uspio je da se plasira u finale Roland Garrosa nakon pobjede nad Rafael Nadalom sa 3:1 u setovima (3:6. 6:3, 7:6, 6:2).

Tako je srbijanski teniser došao do druge pobjede u karijeri protiv Nadala na Roland Garrosu, tamo gdje je najteže, jer to je “kraljevstvo” španskog tenisera.

Nadal je furiozno otvorio meč, a uz dva brejka poveo je sa 5:0 u gemovima. Đoković je u nastavku uspio jednom oduzeti servis Špancu i to je bilo sve, tako da je Nadal dobio prvi set rezultatom 6:3, piše SCsport.

U drugom setu je Đoković bio taj koji je oduzeo protivniku dva puta servis, dok je Nadal napravio jedan brejk i srbijanski teniser dobio je drugi set rezultatom 6:3.

Đoković je u trećem setu u dva navrata imao brejk prednosti, no Rafa se vraćao, tako da je na kraju set otišao u taj brejk, u kojem je prvi reket svijeta bio bolji sa 7:4.

Nadal je četvrti set otvorio brejkom, ali je Đoković bio fantastičan u nastavku i čak tri puta je oduzeo servis Špancu te na kraju dobio set sa 6:2, a time i meč sa 3:1.

Prvi reket svijeta u finalu Roland Garrosa igrat će protiv Stefanosa Tsitsipasa i ima priliku doći do svog 19. Grad Slama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak