Novak Đoković dao fore prvi set Berrettiniju, a onda razbio Italijana

5
Radiosarajevo.ba

Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena, pošto je pobijedio Italijana Matea Berrettinija 3:1 u setovima (5:7, 6:2, 6:2, 6:3).

U borbi za finale Nole će igrati u reprizi polufinala Olimpijskih igara protiv Alexandra Zvereva koji igra ozbiljno dobar tenis ove godine.

Ponovo je, baš kao u četvrtfinalu, srbijanski as dao prvi set fore protivniku, a onda rafalnom paljbom na terenu pokazao ko je najbolji teniser današnjice. Italijan je pao na putu do 21. Noletovog Grand Slama..

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Nije krenulo dobro po Đokovića. Berrettini je odigrao dobro prvi set, pa je srbijanski as izabrao teži put do trijumfa - 5:7.

A onda je Đokovič upalio motore i dobio tri seta zaredom. Na kraju je dodavao gas i lomio rivala kao iz šale. Protivnik mu ništa nije mogao

Foto: EPA-EFE: Novak Đoković se plasirao u polufinale US Opena

U borbi za finale Nole će igrati u reprizi polufinala Olimpijskih igara protiv Zvereva koji igra ozbiljno dobar tenis ove godine.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak