Nadalov trener zabrinuo izjavom: Povlači li se Španac s Olimpijskih igara?

0
Radiosarajevo.ba
Nadalov trener zabrinuo izjavom: Povlači li se Španac s Olimpijskih igara?

Carlos Moya, trener Rafaela Nadala, nije mogao da potvrdi da će Španac zaigrati na Olimpijskim igrama nakon što je u četvrtak, 25. jula otkazao trening.

Nadal je u ponedeljak stigao u Pariz i odmah je trenirao, a u srijedu je to uradio s Carlosom Alcarazom, sa kojim će igrati dubl, noseći bandažu oko desne butine.

U četvrtak je trebalo da trenira protiv Alexandera Zvereva poslije žrijeba, gdje je saznao da mu je rival u drugom kolu Novak Đoković, ali je nedugo zatim trening i otkazao. Navodno ima problem s tetivom koljena.

Svečani prijem u Parizu: Mirela Bećirović podijelila nove fotografije iz Francuske

"Ne mogu da vam kažem da će Nadal igrati. Danas je odlučeno da odmori i da mu se da vremena da odmori poslije problema koji su se dogodili jučer. Vidjet ćemo da li će biti spreman sutra. Najodgovornija stvar trenutno, s obzirom na veličinu događaja koji je pred nama, je da ne forsiramo", rekao je Moya.

Podsjetimo, ovo su četvrte Igre za Nadala, gdje juri treće zlato. Prvo je osvojio 2008. u singlu, a drugo 2016. u dublu s Marcom Lopezom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak