Kakvu je to farmaceutsku kompaniju kupio Đoković? Sumnjivu

7
Radiosarajevo.ba
Kakvu je to farmaceutsku kompaniju kupio Đoković? Sumnjivu

Direktor Lončarević brani tvrtku kao inovativnu

Izvršni direktor QuantBioResa Ivan Lončarević za britanski je list demantirao da metode koje je razvila njegova tvrtka imaju veze s homeopatijom. "Ono što radimo nema apsolutno nikakve veze s homeopatijom", rekao je.

"Teorija koja stoji iza homeopatije je da možete prenijeti informacije s kemikalije na drugu tvar, kao što je voda. Mi razvijamo peptide sa specifičnom funkcionalnošću. Ovo je čista, klasična nauka", rekao je i protumačio zašto nemaju objavljenih podataka i naučnih radova.

"Naravno da ne stavljamo svoje podatke na web stranicu da ih svaki idiot može vidjeti. Uskoro ćemo objaviti članak u naučnom časopisu koji će predstaviti sva naša klinička ispitivanja." Na pitanje kada će članak biti objavljen Lončarević je odgovorio: "Uz malo sreće, za dva do tri mjeseca, nakon recenzije."

Upitan o Saundersovom mišljenju da je "nategnuto" da se QuantBioRes predstavlja kao biotehnološka kompanija te da "inovativna tehnologija" opisana na njegovoj stranici ne odražava savremeno razumijevanje kako biokemija funkcionira, Lončarević je rekao:

"To je zato što smo inovativni."

Za kraj je podsjetio da su se i drugi pioniri u inženjerstvu ili nauci, kao što su Elon Musk i Galileo, suočili sa sličnim kritikama kada su prvi put iznijeli svoje stavove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak