Jannik Sinner deklasirao Medvedeva, loš nastup Rusa protiv Talijana

0
Radiosarajevo.ba
Jannik Sinner deklasirao Medvedeva, loš nastup Rusa protiv Talijana

Najbolji teniser svijeta Talijan Jannik Sinner pobijedio je petog s ATP ljestvice, Rusa Danila Medvedeva 6-1, 6-4 i postao prvi polufinalist ovogodišnjeg izdanja ATP Masters 1000 turnira u Šangaju

Bio je to već njihov 14. međusobni dvoboj ove dvojice tenisača, a 13. na tvrdoj podlozi. Sinner je tek ovom pobjedom uspio izjednačiti rezultat na 7-7, jer je Medvedev imao 6-0 u razdoblju od 2020. godine do turnira u Pekingu 2023. godine, gdje je Talijan po prvi put uspio svladati Rusa.

U posljednjih godinu dana Sinner ima 7-1 protiv Medvedeva koji je slavio samo u njihovom četvrtfinalnom dvoboju u Wimbledonu, jedinom koji nisu odigrali na tvrdoj podlozi.

Predložen pritvor za Armina Ćuluma i ostale uhapšene u akciji "Geko"

Sinner je u Šangaju potpuno nadigrao Medvedeva, iskoristivši i probleme s ramenom koji su mučili ruskog tenisača.

Talijan je projurio kroz prvi set, napravio 'break' za 3-2 u drugom te suparniku dao jedinu priliku za oduzimanje servisa kad je kod 5-4 servirao za pobjedu. Sinner se izvukao dobrim servisom i drugu meč-loptu pretvorio u 63. pobjedu u ovoj sezoni (63-6).

Ona mu je donijela 11. polufinale na ovogodišnjim turnirima. Za mjesto u finalu Talijan će se boriti protiv boljeg iz dvoboja drugog tenisača svijeta, Španca Carlosa Alcaraza i Čeha Tomaša Machača (ATP - 33.), piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak