Harris prejak za Bašića: Sutra odlučujući dan za naše tenisere

Radiosarajevo.ba

Mirza Bašić poražen je od Lloyda Georgea Harrisa rezultatom 2:0 (6:4, 6:1) u meč play-offa Davis cupa Svjetske grupe 1 između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Južnoafričke Republike, koja je sada poravnala na 1:1, nakon što je u prvom meču dana Damir Džumhur savladao Ruana Roelofsea.

Bravoooo: Džumhur donio prvi bod BiH u duelu sa Južnom Afrikom

Oba tenisera su držala servis sve do 11. gema, a do tada Mirza Bašić je spasio dvije brejk lopte. Harris je oduzeo servis bosanskohercegovačkom teniseru u 11. gemu kada je iskoristio prvu od dvije vezane brejk lopte. Nakon toga odservirao je za 7:5.

Drugi set Južnoafrikanac je ekspresno završio. Tri puta je oduzimao servis Bašiću, koji je uspio vratiti jedan brejk kod rezultata 5:0, ali je Harris u nastavku odservirao za 6:1, a time dobio i meč sa 2:0.

Sutra su na programu jedan meč u dublu i dva u singlu. U dublu se sastaju Mirza Bašić/Tomislav Brkić i Raven Klaasen/Ruan Roelofse. Singl mečeve će igrati Damir Džumhur i LIoyd Harris te Mirza Bašić i Ruan Roelofse.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak