Džumhur: Igra nije bila dobra, ali je najvažnije da sam pobijedio

Fena
Džumhur: Igra nije bila dobra, ali je najvažnije da sam pobijedio
FOTO: AA / Damir Džumhur

Damir Džumhur opravdao je ulogu favorita protiv Ruana Roelofsea i pobijedio s 2:0 (7:6 i 7:5) te doveo selekciju Bosne i Hercegovine u vodstvo nakon prvog meča protiv Južnoafričke Republike u okviru play-offa za Prvu svjetsku skupinu Davis Cupa.

"Najbitnije iz ovog meča je da sam pobijedio. Igra nije bila na visokom nivou. Doduše, gledajući odnos poena i onako kamo je tekao meč, trebao je puno lakše da bude završen", kazao je na pres-konferenciji nakon meča Džumhur, dodajući da je imao priliku da prije dobije i prvi set, a pogotovo drugi, kod vodstva 5:2.

"Promašio sam ono što neću promašiti, vjerovatno, u narednih 30 mečeva. Ali, dobro, sve je sastavni dio igre. Bitno je da sam nakon takvih situacija, nakon takvih momenata ipak ostao smiren i da sam pobijedio - kazao je Džumhur.

On je dodao kako rejting u tenisu ne igra neku veliku ulogu, pogotovo Davis Cup, pa se nada da će i Mirza Bašić pružiti dobru igru protiv Lloyda Harrisa.

"Mirza zaslužuje da bude puno bolje pozicioniran. Pokazao je tako što je već bio 70-i igrač svijeta.

Mirza uvijek igra dobro za Davis Cup reprezentaciju. On može da odigra neke odlične mečeve i mislim da, uz pomoć publike, može da napravi- ne bih rekao neko veliko iznenađenje, jer za mene to nije iznenađenje, jer može da igra sa svima i pobjeđuje neke velike igrače.

Ako bude igrao dobar tenis, može pobijediti. Svi se nadamo tom drugom bodu, koji bi bio, možda, i presudni u meču protiv JAR-a", smatra Džumhur.

U drugom meču današnjeg dana Mirza Bašić upravo igra protiv Lloyda Harrisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije