Džumhur sigurnom pobjedom stigao do trećeg kola Australian Opena, čeka Nadala

E. H.
Džumhur sigurnom pobjedom stigao do trećeg kola Australian Opena, čeka Nadala
Maestralnom pobjedom nad Australijancem Johnom Millmanom najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspio se plasirati u treće kolo Australian Opena.

Nakon što je velikim povratkom u meču prvog kola uspio obezbijediti susret s Australijancem, Džumhur je ovog puta mnogo ubjedljivije stigao do trijumfa za prolazak u nastavak takmičenja.

Na samom startu susreta s Millmanom, bh. teniser uspio je obezbijediti vrijednu prednost, te je u prvom setu slavio rezultatom 5:7, nakon burne završnice i izborenog breaka u predzadnjem gemu prvog seta.

 Već u prvom gemu prvog seta Džumhur je pokazao kako ozbiljno cilja na pobjedu u ovom meču, te je uspio napraviti break, koji ga je dove do prednosti sve do ulaska u šesti gem. Tada i australijski teniser uspijeva stići do izjednačenja, no ni Džumhur se ne predaje, te na kraju stiže do prvog vodstva na meču.

Na identičan način bh. teniser otvorio je i drugi set, te je ponovo oduzeo servis Millmanu, a zatim i poveo sa 2:0. No, onda je zavladala mala kriza u njegovoj igri, te Millman uspijeva doći do slavlja u ovom setu, dopustivši Džumhuru da osvoji tek jedan gem trećeg seta. Na taj način Millman je došao do izjednačenja, postavivši meč ponovo na početak, uz rezultat drugog gema od 6:3.

No, naredna dva seta sjajni Džumhur uspijeva doći do velike prevage te je u setu broj tri slavio rezultatom 4:6, došavši do sigurne završnice susreta i moguće šanse za pobjedu.

Već u četvrtom setu bilo je jasno da će 28. nositelj turnira uspjeti doći do nove pobjede i prolaska u naredno kolo ovog turnira. On je nakon četiri gema četvrtog seta pokazao veliku prednost na terenu, što je uspio rutinski održavao do kraja ovog meča, te je u oba posljednja seta slavio rezultatima 4:6 i 1:6.

Posljednji set je u potpunosti pripao bh. teniseru koji je do pobjede stigao sa ubjedljivih 1:6, čime se uz ukupan rezultat 1:3 u setovima plasirao u treće kolo Australian Opena, gdje će igrati s boljim iz meča Nadal - Mayer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak