Džumhur: Zaslužio sam pobjedu nakon velikog preokreta, hvala navijačima

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Zaslužio sam pobjedu nakon velikog preokreta, hvala navijačima
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, kao 28. nosilac Australian Openam nakon velikog preokra slavio je danas protiv Italijana Paola Lorenzija.

Džumhur je nakon današnje zaslužene pobjede izjavio kako je protiv Italijana ostvario veoma tešku, ali bitnu pobjedu.

"Četiri-pet dana prije meča nisam imao treninga i igre, nisam trčao. Svi smo mislili samo na to da povreda prođe, što se i dogodilo. Noga je izdržala skoro četiri sata igre i to smo zaliječili. U meč sam ušao s mnogo nervoze, nesamopouzdanja, a i uvjeti su bili teški, jer je bilo dosta vjetra. Protivnik mi je bio težak, prva dva seta su mi prebrzo prošla, ali sam bez obzira na svu negativnost na kraju uspio", kazao je Džumhur.

Kako je kazao, dobro je odigrao četvrti i peti set te je bio mnogo bolji nego u prethodnoj dinamici igre.

"Zaslužio sam ovu pobjedu nakon velikog preokreta. Želio bih se zahvaliti svima koji su danas došli. Bili su fenomenalni i bila je fantastična atmosfera. Drago mi je što sam uspio pobijediti i zbog ljudi koji me podržavaju. Velika je ovo pobjeda jer sam gubio 2:0 i što sam došao na teren skoro pa povrijeđen bez treninga. To pokazuje da imam  jedan nivo koji je danas pomogao", zaključio je najbolji bh. teniser.

Podsjećamo da će Džumhur u drugom kolu Australian opena u Melbournu igrati protiv domaćeg tenisera Johna Millmana. Dvadesetosmogodišnji Australac trenutno zauzima 122. mjesto na ATP listi, a najbolji ranking u karijeri zabilježio je prije dvije godine kada je bio 60. igrač svijeta.

Džumhur i Millman do sada su odigrali jedan meč i to prošle godine na turniru u kineskom Shenzhenu kada je naš teniser slavio sa 6:4, 7:5.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije