Đoković se dirljivom porukom oprostio od Nadala: "Jedan post nije dovoljan…"

1
Radiosarajevo.ba
Đoković se dirljivom porukom oprostio od Nadala: "Jedan post nije dovoljan…"

Vijest dana u sportskom svijetu je kraj karijere jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.

Kako je najavio legendarni Španac, posljednje mečeve će odigrati u novembru za Davis Cup reprezentaciju svoje zemlje.

Čekalo se da se povodom toga oglasi i Novak Đoković, jedan od Nadalovih najvećih rivala, a 37-godišnji Srbijanac to je učinio objavom na Instagramu.

Aurora borealis ponovo vidljiva iz naše zemlje: Čarobni prizori iznad bh. grada

"Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazi poštovanje koje imam prema tebi i onome što si uradio za naš sport. Inspirisao si milion djece da počnu da igraju tenis i mislim da je to najvjerovatnije najveće dostignuće koje iko može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost i borilački duh će se podučavati decenijama. Tvoje zavještanje će živjeti zauvijek.

Samo ti znaš šta si morao da izdržiš da bi postao opća ikona našeg sporta. Hvala što si me gurnuo do same ivice u našem rivalstvu koje je najviše utjecalo na mene kao igrača. Tvoja strast prilikom predstavljanja Španije je uvijek bila upečatljiva. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi s Davis Cup reprezentacijom Španije. Bit ću tu lično da odam poštovanje tvojoj zvjezdanoj karijeri", napisao je Đoković.

Ranije se od Nadala emotivnom porukom oprostio i Roger Federer.

Podsjetimo, Nadal je svoju odluku saopćio brojnim pratiteljima i ljubiteljima tenisa putem Twittera, poslavši kratku poruku iste sadržine na 12 jezika: "Hvala svima".

Između ostalog i na srbijanskom jeziku, i to na ćirilici.

Inače, finalni turnir Davis Cupa bit će odigran od 19. do 24. novembra u Malagi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak