Dino Prižmić (18) igra meč života protiv Novaka Đokovića na Australian Openu

0
Radiosarajevo.ba
Dino Prižmić (18) igra meč života protiv Novaka Đokovića na Australian Openu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igra meč prvog kola Australian Opena protiv mladog Hrvata Dine Prižmića te je trenutni rezultat 1:1 u setovima.

Đoković je rutinski poveo sa rezultatom 1:0 (6:2), ali hrvatski teniser je u drugom setu nakon tie breaka uspio izjednačiti rezultat.

Jasno je da je srbijanski teniser u ovaj meč ušao kao veliki favorit, ali Prižmić ima svoje šanse da napravi iznenađenje i plasira se u nastavak takmičenja.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Mladić iz Splita u seniorski je tenis zakoračio nakon što je prošloga proljeća osvojio Ronald Garros, kao krunu svoje juniorske karijere! Čilić je bio zadnji hrvatski pobjednik u Parizu, još 2005. godine.

"Titula juniorskog pobjednika Roland Garrosa daje mi samopouzdanje i samo je pokazala da imam kvalitetu i siguran sam u sebe da mogu igrati s najboljima. Nivo tenisa na juniorskom Grand Slamu vrlo je visoka.", rekao je Prižmić u jednom intervjuu.

Bio je veći talenat od Đokovića, pobjeđivao je Federera, a onda mu je heroin rasturio život

Nakon komične scene prije početka meča u kojoj je Prižmić promašio smjer u kojem treba izaći na teren, desila se još jedna, ali ovaj put u toku okršaja.

Komičnu sitaciju izlaska na teren možete pročitati ispod.

Hit scena pred meč: Zbunjeni Hrvat ne zna gdje ide, Novak mu pokazao put do terena

U toku meča ova dva tenisera još jedna stvar nasmijala je publiku i sve pred malim ekranima. Dok se Prižmić pripremao za servu nekome u publici je zazvonio telefon nakon kojeg je Novak rekao: "Hoćeš li se javiti ili?".

Trenutno se igra treći set, a Prižmić je pokazao da ima kvalitet da namuči čak i najboljeg tenisera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak