Damir Džumhur danas doživio dva velika razočaranja u Rusiji

Radiosarajevo.ba

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur od ponedjeljka više neće biti ni među 50 najboljih tenisera svijeta, iako je prije svega nekoliko mjeseci bio nadomak Top 20.

Katastrofalnu formu 26-godišnji Sarajlija nastavio je i u glavnom gradu Rusije, gdje je branio pehar iz prošle godine.

Od ATP turnira iz serije 250 u Moskvi, vrijednog skoro milion dolara, Džumhur se danas oprostio već na samom početku, porazom od apsolutnog autsajdera. Od njega je u tri seta bio bolji 217. reket svijeta, Bjelorus Egor Gerasimov.

Nakon sat i 45 minuta velike borbe, pola godine mlađi anonimus iz Minska slavio je sa 6-1, 6-7(5), 6-2.

Bio je to četvrti Damirov uzastopni poraz i čak 28. ove sezone. Uz to je ubilježio i 22 pobjede.

Jedino vrijedno spomena u ovogodišnjoj Damirovoj sezoni je titula na travi u turskoj Antaliji (pobijedio Adriana Mannarina sa 2-1), na turniru iz serije 250.

Foto: Kremlin kup: Džumhur sa trofejom koji je osvojio prošle godine u Moskvi

Podsjetimo, Džumhur je prošlog oktobra u finalu Moskve bio bolji od Litvanca Ričardasa Berankisa sa 2-1, te tako došao i do drugog trofeja na ruskom tlu, a ujedno i u karijeri (prethodno osvojio Sankt Peterburg, pobijedio Italijana Fabija Fogninija sa 2-1).

S obzirom na to da je upravo na ta dva turnira ove godine branio dosta bodova, od ponedjeljka će zauzimati najviše 51. poziciju.

Međutim, ako Benoit Paire i Jan Lennard Struff ostvare zapaženije rezultate na ATP turnirima u Moskvi, odnosno Antwerpenu, Džumhur bi mogao još više nazadovati na ATP listi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak