Sarajevo domaćin rukometnog turnira pod nazivom "Više od igre"

0
Radiosarajevo.ba

Sarajevo će ponovno biti domaćin jednog od najkvalitetnijih razvojnih rukometnih turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Riječ je o sada već tradicionalnom 9. Međunarodnom rukometnom turniru pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji se igra u tri generacije dječaka (U 16, U14 i U12) i dvije generacije djevojčica (U16, U14).

Turnir će se realizovati u dva termina i to u periodu od 06.09.-08.09.2024. godine u sportskim dvoranama u hotela HILLS i u periodu od 13.09. – 15.09.2024. godine u sportskim dvoranama u Ramiz Salčin i Maarif.

Manekenka poslije 30 godina progovorila o zlostavljanju koje je doživjela i trudnoći

Turnir je stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za mlade u regiji te će na turniru učestvovati 42 ekipe iz 5 država i okupit ćemo preko 850 dječaka i djevojčica.

Turnir je prethodnih 8 godina prepoznala i neka velika rukometna imena koja su bili promotori turnira poput jednog od najboljih rukometaša svijeta svih vremena Ivana Balića, zatim naših proslavljenih rukometaša Enida Tahirovića, Bilala Šumana, Jasmina Mrkonje, Esada Kurtagića ali i mnoga druga velika imena.

Predhodnih godina turnir su osvajale ekipe RK Celje Slovenija, RK Pick Szeged Mađarska, RK PPD Zagreb Hrvatska, RK Crvena Zvezda Srbija, RK Zamet Hrvatska, RK Gorenje Velenje Slovenija, RK Vardar Sjeverna Makedonija, RK Lovčen Crna Gora, RK Sloboda Tuzla Bosna i Hercegovina, RK Izviđać Bosna i Hercegovina, ŽRK Trebjesa Crna Gora,

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole. Organizacijom ovog turnira želimo da pomognemo klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije.

Foto: Spiritus: Sarajevo domaćin rukometnog turnira pod nazivom "Više od igre"

Ispred Udruženja Spiritus Sarajevo su izjavili da je namjera da se turnirom pokaže kako je Sarajevo još uvijek grad sporta iako je podrška sportu na jako niskim granama kako u Kantonu Sarajevo tako i generalno u cijeloj Bosni i Hercegovini, što je pokazala i posljednja olimpijada u Parizu. - Rukomet smo organizovali za dječake i djevojčice do 16 goddina jer su oni u sportu još uvijek iz čiste ljubavi, a ne iz nekog profita. Ove godine uspjeli smo okupiti 42 tima, uz nadu da će ih iduće godine biti mnogo više.

Učesnici će imati priliku da uživaju u ljepotama Sarajeva i cijelog okruženja te da vide mnoge znamenitosti koje drže Sarajevo kao hit turističku destinaciju u regiji.

Organizator odaje veliku zahvalnost partnerima i sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi bilo moguće realizovati a to su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, podpredsjednik Federacije BiH g. Igor Stojanović, Općina Novi Grad Sarajevo, sportska oprema ARDU, LEDA voda, TEFAL, XIXO Life sokovi te kompanije BIGBANG, DAVIS fabrics i CROATIA OSIGURANJE.

Također veliku zahvalnost organizatori odali su i medijskim partnerima i portalima tvarenasport.ba, scsport.ba, radiosarajevo.ba i sportske.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije

Podijeli članak