Rukometašice BiH poražene od Kosova na početku kvalifikacionog turnira u Belgiji

2
Radiosarajevo.ba
Rukometašice BiH poražene od Kosova na početku kvalifikacionog turnira u Belgiji

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u Belgiji su odigrale susret prvog kola kvalifikacionog turnira u rukometu za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, gdje su ih porazile reprezentativke s Kosova rezultatom 32:26.

Prvih desetak minuta u Hasseltu bilo je izuzetno izjednačeno, sa igrom "gol za gol". Međutim, sredinom prvog poluvremena, Kosovo je ostvarilo prvu značajniju prednost, povećavši vođstvo na 11:6. Do kraja prvog dijela, ta prednost je narasla na 18:12.

U drugom dijelu, reprezentacija Kosova je bolje otvorila meč, dostigavši prednost od devet golova. Naše rukometašice su od 40. minute pokazale bolju igru i uspjele smanjiti zaostatak na četiri gola. Ipak, do kraja susreta, rukometašice Kosova su zadržale kontrolu i osvojile pobjedu rezultatom 32:26.

Uhapšen 22-godišnjak iz Kalesije: Prijetio da će raznijeti školu i policijsku stanicu!

Najefikasnija u našem timu bila je Desire Kolašinac, koja igra za Kappel Windeck u Njemačkoj, sa postignutih 8 golova, dok je Leonora Demaj iz reprezentacije Kosova postigla 13 golova.

U nedjelju, naše reprezentativke igraju protiv domaćina kvalifikacionog turnira, Belgije, s početkom u 16:00.

Podsjećamo, pobjednici četiri kvalifikacione grupe plasiraće se u narednu fazu, dok su u drugoj fazi, odnosno baražu, već osigurale svoje mjesto selekcije Norveške, Danske, Švedske, Crne Gore, Španije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Češke, Poljske, Srbije, Austrije, Švicarske, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Islanda, Slovačke, Portugala, Turske i Farskih Ostrva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak