Jedan od najboljih rukometaša svih vremena završava karijeru nakon Olimpijskih igara

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od najboljih rukometaša svih vremena završava karijeru nakon Olimpijskih igara

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena Mikkel Hansen (36) završit će karijeru nakon ovoljetnih Olimpijskih igara, objavio je danski TV2.

Legendarni Danac će odigrati do kraja aktuelnu sezonu, a onda će mu olimpijski turnir u Parizu biti oproštajni od aktivnog igranja rukometa.

Tako će Igre u Parizu biti oproštajne za dva istinska rukometna velikana jer će se uz Hansena tu oprostiti i Nikola Karabatić.

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Podsjetimo, Hansen je prošle godine već bio nakratko prekinuo karijeru. Povukao se u februaru zbog stresa, ali se ove sezone opet vratio na terene kao igrač Aalborga, kojem se pridružio 2022. godine.

Prije toga je nastupao za GOG, Barcelonu, Copenhagen i PSG.

Hansen je s danskom reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato i srebro, tri puta je bio svjetski prvak, a dva puta viceprvak. Uz to ima i jedno europsko zlato te dva srebra i jednu brozu.

Tri puta je bio proglašen najboljim rukometašem svijeta (2011., 2015. i 2018.), ali nikada nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak