Zovu je "ženski Hulk": Amerikanka u Parizu nastupa pod maskom, otkrila je zbog čega to radi

1
Radiosarajevo.ba

Američka bacačica kugle, Raven Saunders, postala je viralna zbog svog imidža na Olimpijskim igrama u Parizu.

Saunders je u četvrtak učestvovala u bacanju kugle za žene i kvalifikovala se u finale nakon što je ostvarila hitac od 18,62 metara, što je sedma najviša udaljenost od svih takmičarki.

Saunders je privukla pažnju noseći potpuno crnu masku za lice i sunčane naočale, uz duge akrilne nokte u bojama američke zastave, kada je izašla na teren. No, ta odjeća povezana je s njenim "Hulk" alter-egom, u koji Saunders ulazi kako bi ostala fokusirana i bila najbolja verzija sebe.

UEFA | Loša noć za HŠK Zrinjski: Bh. tim poražen u Bugarskoj, prolaz će tražiti u Mostaru

Počela je nositi masku tokom pandemije COVID-19 kada je to bilo nužno, a nastavlja je nositi jer joj pomaže ukloniti sve smetnje.

Prema njenim riječima, maske služe da bi izbjegla svaki vid konverzacije s ostalim olimpijskim takmičarima.

"Volim da budem sebi najveća podrška. Na takmičenjima govorim 'imaš to, možeš to, ti si pobjednica, moraš da daš sve od sebe, moraš da pobijediš'. Takve stvari i puno drugih afirmacija su način da sebi dam snagu i  bez uplitanja drugih ljudi", otkrila je 2021. godine.

Ovu sportistkinju djeca su prozvala Hulkom zbog svog neobičnog izgleda. Kako je vrijeme odmicalo, Raven je naučila da voli taj nadimak, te se u potpunosti poistovjetila s njim.

Saunders, koja u slobodno vrijeme voli da svira klavir, debitovala je na Olimpijskim igrama u Riju, gdje je osvojila peto mjesto, a u Tokyju je osvojila srebro. Prije nego što se posvetila atletici, Amerikanka se bavila košarkom.

Inače, Saunder se deklarira kao nebinarna osoba i za sebe koristi zamjenicu "oni".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak