Vučko trail: Nenad Tasić i Neira Odobašić pobjednici utrke na 13 kilometara

Radiosarajevo.ba

Završena je prva od tri utrke ovogodišnjeg Vučko traila koji organizira Planinarsko društvo Željezničar. Trkači koji su nastupili na utrci od 13 kilometara završili su takmičenje, a pobjede su odnijeli Nenad Tasić u muškoj i Neira Odobašić u ženskoj konkurenciji. 

Srbijanski takmičar završio je utrku s vremenom 1:12.01, dok je drugi bio prošlogodišnji pobjednik Stefan Anić iz kluba TK Mokro s vremenom 1:15.36. Treće mjesto zauzeo je Marko Kožul iz Trail sekcije HPD Prenj 1933. s vremenom 1:17.47.

U konkurenciji dama pobjednica Neira Odobašić iz kluba Marathon Sarajevo stazu je istrčala u vremenu 1:35.01. Druga je bila Aida Šahbegović iz PK Nomadi s vremenom 1:47.14, dok je treće mjesto zauzela Anita Pašagić-Kapetanović s vremenom 1:47.40.

Uskoro se očekuje i završetak utrke na 39 kilometara. Pobjednici se već znaju. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Marko Starčević, a kod dama Jasmina Kavazović. Više o utrci na 39 kilometara moći ćete pročitati nešto kasnije.

Radiosarajevo.ba je na terenu s trkačima i cijeli dan ćemo vas izvještavati o dogadjanjima na ovoj, najatraktivnijoj i najljepšoj utrci u BiH.

Sponzori Vučko traila:

Visit Sarajevo, Supradyn, Tosama, BH Telecom, Optika Loris, Lake Hospitality, The Brew Pub, Red Bull, ZOI 84, GBT, Općina Trnovo, PD Željezničar, Face TV i Radio Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak