UFC otpustio Mokaeva uprkos njegovim rezultatima: "Matchmakeri nisu ljubitelji njegovog stila borbe"

0
Radiosarajevo.ba
UFC otpustio Mokaeva uprkos njegovim rezultatima: "Matchmakeri nisu ljubitelji njegovog stila borbe"

Čini se da izvršni direktor UFC-a, Dana White, nema nimalo interesa za Muhammada Mokaeva nakon što je šestorangirani borac u muha kategoriji odradio posljednju borbu na svom ugovoru sinoć na UFC-u 304.

Mokaev je podigao svoj omjer u promociji na 7-0 jednoglasnom pobjedom protiv Manela Kapea u Manchesteru, u Engleskoj. Zatražio je novi ugovor nakon pobjede i u nekom normalnom scenariju, Britanac ruskog podrijetla bio bi na putu prema borbi za naslov u muha kategoriji protiv Alexandrea Pantoje. Umjesto toga, UFC pušta Mokaeva da ode i White tvrdi kako će mladi, neporaženi borac u usponu potpisati za konkurentsku promociju - PFL.

"Matchmakeri nisu veliki ljubitelji njegovog stila", rekao je White na konferenciji za novinare nakon UFC-a 304. "Iz mnogo različitih razloga. Ne samo zbog rušenja. Postoji mnogo ljudi koji pokušavaju hrvati u ovom poslu, mnogo momaka koji se bore tim stilom. Radi se o mnogo više od samo toga."

U 27. godini preminula kćerka političara u Srbiji

White je dodao: "Mokaev više nije pod ugovorom. Mislim da će PFL dobiti sjajnog, neporaženog borca. Sretno mu."

White nije otkrio koje specifične probleme je UFC vodstvo imalo s Mokaevom. Kada su novinari upitali je li mu UFC ponudio novi ugovor, mladi borac je otkrio kako mu je UFC sugerirao da neće nastaviti saradnju ako ne promijeni svoj hrvački stil borbe.

"Rekli su da će vidjeti moju izvedbu.", rekao je Mokaev. "Ne žele vidjeti da idem na rušenja, ali radim ono što sam mogao. Ne sviđa im se to i već su se u prošlosti pokušali riješiti nekih boraca muha kategorije, ne žele takav stil borbe. Ali, gledajte, ja sam mlad i još nisam u svojim najboljim godinama, a borim se protiv 30-godišnjih razvijenih boraca, moram napraviti najbolje što znam da bih pobijedio."

Mokaev je postao profesionalac 2020. godine nakon impresivne amaterske karijere i debitirao je u UFC-u 2022. godine, pobijedivši borce poput Alexa Pereza, Tima Elliotta i sada Kapea, piše Fightsite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak