Triatlon Olimpijskih igara održan u rijeci Seni: Video takmičara nakon utrke uznemirio mnoge

0
Radiosarajevo.ba
Triatlon Olimpijskih igara održan u rijeci Seni: Video takmičara nakon utrke uznemirio mnoge

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom jedan od takmičara poslije plivačkog dijela trijatlona povraća. Iako se to nerijetko dešava, jer je trijatlon jedan od najzahtjevnijih sportova, mnogi su posumnjali da je razlog zbog kog se ovom takmičaru slošilo nakon trke - zagađena voda u Seni!

Tyler Mislawchuk, triatlonac iz Kanade koji je učestvovao na triatlonu na Olimpijskim igrama u Parizu, koje je osvojio Englez Alex Yee, povraćao je 10 puta nakon što je prešao ciljnu liniju plivačkog događaja u rijeci Seni.

"Jesam li povraćao jednom? Ne, povraćao sam 10 puta... Posljednja četiri kilometra su bila smrtonosna i počeo sam se osjećati bolesno i jako vruće," otkrio je kanadski triatlonac, koji je završio deveti s vremenom 1:44:25, pred televizijskim kamerama.

NYT tvrdi da zna kako će se Iran osvetiti Izraelu: Dva grada će biti posebno napadnuta

Mnogi vjeruju da su organizatori Olimpijskih igara ugrozili zdravlje sportista. Gradonačenica Pariza Ana Hidalgo insistirala je da se ovo takmičenje održi na Seni, čak se i okupala sama, ali kada je došlo vrijeme za takmičenje javljeno je da je nivo E. coli u vodi preveliki i otkazani su svi treninzi.

Konačno, bakteriološke analize su prošle kontrole, izmjerene su jedinice Escherichia coli (E.Coli) i streptokok bakterija, te su triatlonci dobili dozvolu da plivaju u rijeci Seni, javlja Marca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak