Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Bokserski trener iz Samoe Lionel Elika Fatupaito (60) umro je od zastoja srca u Olimpijskom selu, objavio je Olimpijski odbor Samoe (SASNOC).

"Lionel je bio jedan od najboljih bokserskih trenera Samoe. Naše misli i misli cijele samoanske sportske zajednice su s Lionelovom porodicom, njegovim bokserima i prijateljima. Jako će nam nedostajati", objavila je predsjednica SASNOC-a Paula Talalelei Pauga.

"Samoanski odbor neće davati daljnje izjave i tražit će da se poštuje privatnost Lionelove porodice i sportista tokom ovog teškog vremena", dodaje se.

Prva dama BiH se na ručku sa Brigitte Macron pojavila u kreaciji bh. modnog brenda Kaftan studio

Ovu tragičnu vijest je potvrdila i Međunarodna bokserska asocijacija.

"Međunarodna bokserska asocijacija (IBA) izražava iskreno saućešće porodici, prijateljima i kolegama Lionela Elika Fatupaita, nacionalnog bokserskog trenera Samoe, koji je tragično preminuo. Lionelova predanost i strast prema sportu su ostavili neizbrisiv trag u bokserskoj zajednici. Njegovo će nasljeđe nastaviti nadahnjivati buduće generacije", navodi IBA.

Samoa je prijavila jednog boksera na Olimpijske igre u Parizu, a Ato Plodzicki-Faoagali takmiči se teškoj kategoriji.

Ukupno 24 sportista će predstavljati Samou u devet sportova u glavnom gradu Francuske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak