Težak pad vodeće svjetske skijašice: Prevezena helikopterom u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Težak pad vodeće svjetske skijašice: Prevezena helikopterom u bolnicu

Amerikanka Mikaela Shiffrin je nakon prvog prolaznog vremena otklizala na jednom zavoju i pri velikoj brzini se zabila u ogradu. Ubrzo je stala na noge, ali su je prevezli na dodatne pretrage.

Najbolja svjetska skijašica i jedna od najboljih u historiji Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin pretrpjela je težak pad na spustaškoj utrci u Cortini d'Ampezzo. Shiffrin, koja je specijalistica za tehničke discipline, nastupila je u italijanskom skijalištu sa startnim brojem osam i na jednom zavoju pri velikoj brzini zauzela krivu putanju, otklizala i zabila se u zaštitnu ogradu.

Dramatično su izgledali prvi trenuci jer je Amerikanka ostala ležati, no srećom ostala je pri svijesti i odšepala sa staze. Po nju je došao helikopter i odvezao je u bolnicu. Prva procjena težine ozljede još nije poznata.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Podsjetimo, prije samo deset dana Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, dečko Mikaele Shiffrin, teško je pao na spustu u Wengenu, a ona mu je ubrzo došla u posjet. Prošli vikend na veleslalomu u Jasni u Slovačkoj sezonu je završila domaća ljubimica Petra Vlhova, kojoj je stradalo koljeno, piše 24Sata.

Na spustu u Cortini pale su jedna za drugom i Italijanka Federica Brignone i Švicarka Corinne Suter. I dok je s Brignone bilo sve u redu, Suter je ozlijedila koljeno, i nju je morao prevesti helikopter u bolnicu. Pobijedila je Austrijanka Stephanie Venier ispred Švicarke Lare Gut-Behrami i Kanađanke Valerie Grenier.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak