Skok u Kazan: Titulu najboljeg odbranio Sarajlija Dino Bajrić

0
Radiosarajevo.ba

Sarajlija Dino Bajrić odbranio je titulu najboljeg na manifestaciji "Skok u Kazan", XXII. Međunarodnog takmičenja u ekstremnim skokovima u vodu, koje je održano u subotu, 27.jula, na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

Drugoplasirani je bio Igor Arsenić iz Banja Luke, dok je treće mjesto pripalo Evaldu Krnjiću iz Crne Gore.

"Drago nam je što su se u Konjicu ponovo okupili najbolji domaći, ali i skakači iz regiona. Kod nas ima mjesta samo za najbolje. Čestitam svim skakačima, a posebno pobjedniku. Svi oni su dali svoj doprinos i zaslužni su što se tradicija nastavlja više od dvije decenije", kaže izvršni producent i organizator manifestacije Elmir Miro Hadžialić.

Mladić imao udes i 40 sekundi kasnije misteriozno nestao: Srbija na nogama, niko ne zna gdje je

Skokovi se izvode sa visine od 16 metara u Neretvu na mjestu koje se naziva Kazan.

Kazan je dimenzija 2x2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike.

To su tri stijene u rijeci Neretvi koje izlaze i nastavljaju se na kamene stijene pod vodom i tu je dubina otprilike pola metra. Između njih se nalazi rupa, tzv. "Kazan".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak