Sarajevo po drugi put domaćin Državnog brdskog prvenstva u cestovnom biciklizmu

0
Radiosarajevo.ba

U nedjelju, 28. jula, bit će održana druga po redu brdsko-cestovna biciklistička utrka koja će okupiti najbolje bicikliste u Bosni i Hercegovini u borbi za naslov državnog prvaka.

Biciklistička trka “Krupac - Policija” zvanična je utrka biciklističke Premier Lige BiH i ujedno Državno brdsko prvenstvo u cestovnom biciklizmu koje po drugi put organizuje Atletsko–rekreativni klub Jukastrength.

Cilj utrke je Dom policije na Igmanu, a vozit će se cestom koja vodi za Bjelašnicu sa strane Krupca.

Uposlenici NUB BiH traže ostavku Ovčine: Rješenje je spremno, ali direktor "sakrio pečat"

Riječ je o utrci otvorenog karaktera u kojoj pored profesionalnih takmičara mogu učestvovati i svi ljubitelji biciklizma, a prošle godine učešće u utrci uzelo je blizu 100 vozača iz BiH i regiona.

Prijave za utrku traju do subote, 27. jula, do 12 sati. Prijaviti se možete i putem maila: mmujezinovi@yahoo.com. Prijavu je moguće izvršiti i na dan utrke.

Napomena vozačima

Cesta R442a kojom se utrka vozi bit će zatvorena za saobraćaj od parkinga Kamenoloma u Krupcu do kružnog toka kod Doma Policije na Igmanu.

Zatvorena će biti u trajanju od 1 sat i 30 minuta, i to u periodu od 11:45 do 13:15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak