Sarajevo je ponovo domaćin važnog regionalnog takmičenja karate klubova

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo je ponovo domaćin važnog regionalnog takmičenja karate klubova

Promocijom i zagovaranjem pravih sportskih vrijednosti, zdravih navika i građenja iskrenih prijateljstava za cijeli život, Karate klub Olimp iz Sarajeva ponosno najavljuje 2. Olimp Karate Cup.

Događaj je planiran 15. septembra 2024. godine u sportskoj dvorani "Goran Čengić" na Grbavici s početkom u 10 sati.

Domaći i regionalni karate klubovi će prezentirati svoje vještine na ovom prestižnom i značajnom takmičenju za Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Pred Kongresom svjedočio diplomata koji je predložen za ambasadora SAD u BiH: Spominjao i Dodika

"Takmičenje okuplja karate klubove, djecu i omladinu svih kategorija, a prilika je da se barem jednom godišnje napravi smotra stečenih znanja i vještina, ali i da se ponovo susretnu prošlogodišnji rivali. Sport i kolegijalnost stavljamo na prvo mjesto, a osim takmičarskog programa, ovo je zaista rijetka prilika za druženje i sklapanje nekih novih prijateljstava. Stoga, pozivamo građane, našu dragu djecu i cijenjene roditelje na ugodno druženje i upoznavanje s ovim sjajnim sportom", navodi organizator takmičenja gosp. Goran Đekić, predsjednik Karate kluba "Olimp" iz Sarajeva i selektor ženske karate reprezentacije BiH.

Prošle godine su učestvovala 32 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, dok ove godine organizatori očekuju još veći interes i posjećenost. Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak