Skandal u UFC-u: Borac ugrizao protivnika i dobio ekspresni otkaz

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u UFC-u: Borac ugrizao protivnika i dobio ekspresni otkaz

Brazilski borac Igor Severino završio je svoju UFC karijeru, samo što je započeo.

Zapravo, potrajalo je jednu i po rundu, a upravo toliko vremena bilo je potrebno Brazilcu da svog rivala Andrea Limu ujede za nadlakticu i zubima ostavi tragove na njegovoj koži.

Tokom druge runde njihovog meča u UFC-u, gdje su obojica debitovali, Lima je sudiji počeo da signalizira kako ga Severino ujeda, dok s leđa pokušava da ga obori u parter.

Pjesma Eurovizije | Uzbudljiva noć u Švedskoj: Dobili smo sve finaliste Eurosonga 2024

Nekoliko sekundi kasnije meč je prekinut jer je sudija primijetio na šta se Lima žali, a kasnije su i gledatelji mogli da vide šta se desilo.

Severino je čitavu vilicu utisnuo u kožu svog protivnika, a za sada nema objašnjenja ovakvog ponašanja koje je mnoge podsjetilo na Mikea Tysona i čuvenu borbu protiv Evandera Holyfielda, kada je jedan od najboljih teškaša svih vremena rivalu otkinuo parče uha.

Igor Severino je do ovog meča imao skor 8-0 u profesionalnoj karijeri i očekivalo se da bi mogao da postane važan dio UFC organizacije. Ipak, nakon diskvalifikacije zbog ujedanja njegov ugovor je raskinut, a vjerovatno je i završena profesionalna karijera jer će mu organizacije zbog ovakvog ponašanja okrenuti leđa.

I njegov rival sada ima skor 8-0 u profesionalnoj karijeri, ali ga u UFC čeka ljepša budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak