Rekorder NFL-a preminuo u 40. godini

0
Radiosarajevo.ba
Rekorder NFL-a preminuo u 40. godini

Jacoby Jones, koji je postigao dva touchdowna u Super Bowlu XLVII za Baltimore Ravens, preminuo je u 40. godini, prema izjavama Ravens-a, Houston Texans-a i NFL-a u nedjelju, 14. jula.

Texansi, gdje je Jones igrao pet NFL sezona, rekli su CNN-u da je Jonesova porodica obavijestila tim o ovoj vijesti u nedjelju ujutro.

Uzrok smrti nije objavljen.

Najbolji strijelac Europskog prvenstva nakon transfer sage potpisuje za francuskog velikana

"Potpuno smo shrvani zbog vijesti o smrti Jacobyja Jonesa," izjavila je organizacija Ravens-a. "Jacoby je imao jedinstvenu sposobnost povezivanja sa svima koje je susretao. Njegova karizma, radost i ljubav stvarali su jedinstvenu prisutnost koja je mogla osvijetliti svaku prostoriju ili uljepšati svaki tmurni dan."

Texansi su u izjavi rekli: "Duboko smo ožalošćeni zbog vijesti o smrti Jacobyja Jonesa. Naše misli i molitve su s njegovom porodicom u ovim teškim trenucima."

Jones je bio devetogodišnji veteran NFL-a, igrajući za Texanse, Ravense, Pittsburgh Steelerse i tadašnje San Diego Chargerse – sada Los Angeles Chargerse.

"NFL je shrvana zbog vijesti o smrti Jacobyja Jonesa, prvaka Super Bowla," navela je liga u objavi na društvenim mrežama. "Naše misli su s njegovom porodicom i voljenima."

Najveći trenuci njegove profesionalne karijere došli su u postsezoni 2012. godine

U AFC Divisional Round-u, Jones je uhvatio "Čudo na Milji visine," 70-jardni touchdown pas kasno u četvrtoj četvrtini kako bi utakmicu odveo u produžetke, gdje su Ravens-i pobijedili Denver Broncos-e rezultatom 38-35.

Zatim, u Super Bowlu XLVII, Jones je uhvatio 56-jardni touchdown pas i imao 108-jardni povratni kickoff za touchdown – što je i dalje najduži potez u historiji Super Bowla – dok su Ravens-i savladali San Francisco 49ers-e rezultatom 34-31 i osvojili Vince Lombardi trofej. Jones ostaje jedini igrač koji je postigao touchdown prijemom i povratnim kickoffom u istom Super Bowlu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak