Prijavite se na najteži biciklistički maraton u BiH - XCM Vlašić 2019

Sponzorisani tekst

XCM Vlašić je djelo entuzijasta iz Biciklističkog kluba Tempo. Nakon što su posjetili mnoge maratone u Hrvatskoj i Srbiji, shvatili su kakav potencijal Bosna i Hercegovina ima na Vlašiću.

Postoje ski staze, šume, poljane, rock gardeni, rijeke, slapovi, izvori, alpski usponi kroz borovu šumu. To je sve ono što oduševljava jednog biciklistu, a u Bosni i Hercegovini ni jedna utrka s tolikim usponima i izmjenama terena ne postoji. Prva godina je prošla jako dobro iznad očekivanja, ali ove godine s novitetima će da bude još bolja.

Foto: XCM Vlašić: Maraton na Vlašiću

Prošle godine su bile tri staze. Ove godine će biti dvije staze s novim dijelovima koji prošle godine nisu bili. Samim tim su staze produžene. Staze su mala (nazvana po porcijama ćevapa) u dužini od 36 kilometara i 1.100 metara uspona i velika 75 kilometara 2.200 metara uspona.

Prijaviti se mogu svi rekreativci, a također i oni koji imaju mnogo više kilometara u nogama, te jaču fizičku i psihičku spremnost. Oni koji voze ovakvu vrstu utrke po prvi put mogu ležernije pristupiti utrci, a oni spremniji mogu pokazati svoju izdržljivost i kondiciju na dužoj relaciji. Uživat će i vidjeti puno više, te sasvim sigurno doživjeti nezaboravno iskustvo.

Biciklistički klub Tempo u saradnji sa Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona na ovaj način želi afirmisati srednju Bosnu kao idealnu turističku biciklističku destinaciju, te popularizirati potencijale zastupljenje na ovom području za bavljenje biciklističkim turizmom.

Foto: XCM Vlašić: Maraton na Vlašiću

Pored veoma atraktivnog nagradnog fonda u okviru kojeg će biti dodijeljene brojne nagrade u dvije kategorije, organizatori su obezbijedili svim učesnicima ručak poslije utrke, te zahvaljujući brojnim sponzorima i zanimljiv i koristan startni paket.

Ovo nije samo utrka, ovo je događaj koji okuplja sve zaljubljenike u prirodu, biciklizam, avanturizam i dobro druženje.

Ukoliko se još niste prijavili, možete to učiniti online: https://xcmvlasic.com/registracija/

Foto: XCM Vlašić: Maraton na Vlašiću

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak