Premijer Nikšić pisao Lani: Nažalost postoje dežurni pljuvači, ali ništa ne može umanjiti tvoj sjaj

12
Radiosarajevo.ba
Premijer Nikšić pisao Lani: Nažalost postoje dežurni pljuvači, ali ništa ne može umanjiti tvoj sjaj

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić (SDP) oglasio se danas, 2. augusta na svom Facebook nalogu i poslao poruku podrške našoj plivačici Lani Pudar.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Iako joj je tek 18 godina, Lana Pudar je Bosnu i Hercegovinu već obradovala sa 20 medalja - obradovala i tako pomalo i razmazila. Evropska prvakinja, treća na svijetu i višestruka juniorska svjetska i evropska prvakinja najbolje je što je naša država u sportu iznjedrila, vjerovatno od osamostaljenja. Samo pogled na njene titule i medalje govori sve.

Telemach Fondacija pokrenula diskusiju o klimatskim promjenama

Navikla nas Lana na uspjehe, pobjede, pa smo se utrkivali sa čestitkama. Poslije toliko uspjeha došlo takmičenje na kojem nažalost nije osvojila medalju. Nadao sam se da će Lana Pudar biti naša prva olimpijska medalja. Naravno bio je prisutan i strah da neće uspjeti jer smo ogroman teret stavili na pleća naše Lane. Znam koliko je teško planirati formu i da su Olimpijske igre cilj svih sportaša u svijetu. Nažalost, Lana ovog puta nije uspjela. Nije osvojila olimpijsku medalju. Draga Lana, to nijednog trenutka ne umanjuje tvoj sjaj i ne može izbrisati sve tvoje uspjehe i radost koju si nam priuštila svojim pobjedama i osvojenim medaljama. Ništa, pa ni rezultat iz Pariza, ne može promijeniti osjećaj ponosa na sve ono što si postigla.

Nažalost postoje i oni dežurni pljuvači za tastaturom, koji su jedva dočekali da na jednom takmičenju ne osvojiš medalju, pa da iskažu svoju zlobu i objasne kako je katastrofa biti dvanaesti u svijetu. U sportu se nažalost mora svaki put iznova dokazivati. Iskreno se nadam kako ćeš nakon ovoga izaći još jača i bolja. Siguran sam kako ćeš svojim novim uspjesima natjerate da te opet veličaju i hvale oni koji te danas napadaju. Za mene ćeš uvijek biti naša šampionka koja se nosi sa neravnopravnom konkurencijom. Glavu gore 'sine"", poručio je premijer FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak