Paul Tiongik i Ivine Lagat pobjednici GoPro RMC Banja Luka Half Marathona

Promotivni tekst

Pobjednik GoPro RMC Banja Luka Half Marathona je Paul Tiongik iz Kenije koji je na banjalučkoj stazi ostvario sjajan rezultat od 1:02:31, drugo mjesto osvojio je Noel Hitimana (1:05:17) , dok je na trećem mjestu Žan Baptist Simunkeka.
U ženskoj kategoriji pobijedila je Ivine Lagat koja je istrčala trku u vremenu 1:12:41, druga je bila Ruth Nundu Mbatha (1:14:04), dok je treće mjesto zauzela Helen Jepkosgei Kimutai.

Naša olimpijka Lucia Kimani zauzela je petu poziciju.

U trci Prointer 10k pobijedio je J.M. Viannei MIASIR sa vremenom 0:29:24. Drugo mjesto osvojio je Binot Wycliffe Kipkorir (0:29:44), dok je na trećem mjestu Andrew Kwemoi Mang'ata (0:30:13).

Pobjednica trke Prointer 10k je Bojana Bjeljac iz Hrvatske sa rezultatom 0:33:29, druga je bila Jane Ngima Mbogo (0:33:40), dok je treću poziciju zauzela Csilla Pap.

Nagrađeni su i timovi koji su se takmičili u G-Drive 5k Team Run trci. Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvarila je ekipa „Maratonci“, najbolji ženski tim je „mojMarket 20“, dok je najbolji rezultat među mješovitim timovima ostvarila ekipa „FBN1“.

GoPro RMC Banja Luka Half Marathon, Prointer 10k i timska trka G-Drive Team Run startale su jutros u 9 časova. Trke je zvanično otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je poželio sreću trkačima na stazi.
On je pozvao Banjalučane da prate i druge događaje u okviru „Vivia Run&More Weekend“ festivala, ali i „Proljeća u Banjaluci“ koje se održava povodom obilježavanja Dana grada Banja Luka.

U okviru sportskog dijela „Vivia Run&More Weekenda“ festivala u svim trkama učestvovalo je oko 7000 trkača, dok je festival okupio oko 10 000 posjetilaca, gostiju i navijača na ulicama grada.

Tropic Bambini maraton trčalo je preko 700 mališana, koji su nakon dionice od 250 metara nagrađeni finišerskim medaljama, a na tvrđavi Kastel zabavljali su ih članovi dječijeg hora „Vrapčići“.

Prethodni dan održana je druga po redu myBook School Run Trka, koju je trčalo oko 1300 banjalučkih školaraca iz osnovnih i srednjih škola, a brojni građani obilježili su početak proljeća učešćem u najveselijoj trci Color Fun Run, nakon čega su se zabavili uz koncerte Mirele i Lake, te Queen Real Tribute benda.

Festival „Vivia Run&More Weekend“ nastavlja se večeras od 21 čas na Main stage-u tvrđave Kastel gdje će biti održana veliki party na otvorenom koji organizuje Fresh Wave festival, a na kojem će nastupiti James Zabiela, G. Edd i Mladen Tomić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak