Pariz 2024 | Amerikanka doživjela nezgodu prilikom skoka u vodu: Dobila "nulu" za svoj nastup

0
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Amerikanka doživjela nezgodu prilikom skoka u vodu: Dobila "nulu" za svoj nastup

Američka olimpijka i skakačica u vodu Alison Gibson propisno se osramotila tokom jednog skoka na takmičenju. Prilikom skoka, Gibson je nehotično zahvatila dasku s koje je skakala, što ju je izbacilo iz ravnoteže.

Amerikanka se nije uspjela snaći tokom pada i u zgrčenom položaju s glavom prema naprijed uletjela je u bazen. Po izlasku iz bazena izgledala je vidno potišteno i provjeravala je stopala kako bi se uvjerila je li došlo do povrede.

Ne treba ni isticati da je takav skok bio ocijenjen s 0 bodova od strane sudija, a Gibson je na kraju završila kao posljednja od 28 sportista.

Pariz 2024 | Srbija imala +17 protiv Amerike, ali ostala bez finala Olimpijskih igara

"Udarila sam petama i nogama o dasku. Imam posjekotine sa strane. Prilično sam povrijedila i desnu petu, ali bila sam odlučna nastaviti. Definitivno sam bila u bolovima. Ali uvijek kažem da se nadam da je svako ko je gledao mogao vidjeti kako izgleda ustati i nastaviti čak i kada stvari ne idu onako kako želiš. To je prava borba", izjavila je Gibson nakon takmičenja.

"Očito danas nije išlo onako kako sam željela, ali mislim da možete učiti i rasti iz svakog iskustva i iskreno se nadam da će sljedeća generacija sportaša to prepoznati čak i u najgorim trenucima", dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak