Novi 'cirkus' na Olimpijadi: Uhapšen hokejaški igrač u Parizu, navodno pokušao kupiti kokain

0
Radiosarajevo.ba
Novi 'cirkus' na Olimpijadi: Uhapšen hokejaški igrač u Parizu, navodno pokušao kupiti kokain

Australski olimpijski hokejaš Tom Craig je u pritvoru nakon što je uhapšen u Parizu zbog navodnog pokušaja kupovine kokaina.

Australijski olimpijski komitet (AOC) potvrdio je da je jedan igrač uhapšen u utorak navečer, 6. augusta, ali su u izjavi rekli da optužnice nisu podignute.

AOC nije otkrio identitet igrača, međutim, AAP je potvrdio da je u pitanju zvijezda Kookaburrasa Craig.

Amel Ćurić objavio novu pjesmu na svoj rođendan: Poslušajte "Gdje si bila"

Ovaj 28-godišnji Sidnejac učestvuje na svojim drugim Olimpijskim igrama nakon što je bio dio tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijadi u Tokiju, a svoj debi u seniorskom timu imao je prije 10 godina.

"AOC je potvrdio da je član australskog hokejaškog tima u pritvoru nakon što je uhapšen u Parizu 6. augusta", navodi se u izjavi AOC-a.

Nisu podignute nikakve optužnice.

"AOC nastavlja s istragom i organiziranjem podrške za člana tima".

Kancelarija javnog tužioca Pariza potvrdila je da je australijski hokejaš uhapšen nakon što su policajci svjedočili pokušaju kupovine kokaina u 9. arondismanu.

"Policajci koji su svjedočili transakciji kokaina ispred zgrade u 9. arondismanu, u noći između 6. i 7. augusta, uhapsili su prodavača, rođenog u decembru 2006. godine, i kupca, rođenog u septembru 1995. godine u Australiji, za kojeg se kaže da je član australijskog hokejaškog tima", rekao je glasnogovornik.

"Što se tiče količina narkotika zaplijenjenih od prodavača, istraga je povjerena Odjelu za narkotike. Obojica su u policijskom pritvoru".

Pariz 2024 | Dominacija tinejdžerki: Zlato za 14-godišnjakinju, srebrna ima 15, a bronzana 16 godina

Oba nacionalna tima prisustvovala su svečanosti u svom hotelu u utorak, 6. augusta, nakon što su bili razočaravajuće eliminirani u četvrtfinalu ove sedmice.

Kookaburrasi su izgubili 2-0 od Nizozemske u nedjelju, 4. augusta, dok je ženski tim, Hockeyroos, izgubio od Kine 3:2 u ponedjeljak, 5. augusta, piše ESPN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak