Lice ruskog borca Mahmudova izobličeno nakon borbe: Pogledajte kako mu oko izgleda

2
Radiosarajevo.ba
Lice ruskog borca Mahmudova izobličeno nakon borbe: Pogledajte kako mu oko izgleda

Ruski profesionalni bokser Arslanbek Mahmudov (34) otkrio je šokantan izgled svog oka nakon subotnje borbe u Quebecu.

Ovaj teškaš, koji je držao WBC-NABF titulu od 2019. do 2023. godine, doživio je poraz od Guida Vianella u kanadskom Quebec Cityju. Borba je završena kada je doktor pored ringa bio primoran da je prekine zbog ozbiljne povrede.

Mahmudov je pretrpio oticanje oka koje je postajalo sve gore kako je borba odmicala. Nekoliko dana kasnije, podijelio je slike uznemirujuće povrede koju mu je naneo Vianello.

Slučaj iz BiH: Policija ga zatekla dok je prodavao heroin, uhapšen nakon pružanja otpora

"Poslije niza udaraca u glavu, moje lijevo oko je potpuno zatvoreno, što mi je onemogućilo da vidim udarce s desne strane.

Zbog toga je doktor morao da prekine borbu u osmoj rundi. Hvala Allahu na svemu, dao sam sve od sebe", rekao je Mahmudov, pokazujući ozbiljne posljedice koje su mu ostale nakon borbe.

Na fotografiji se jasno vidi da je Mahmudovljevo oko potpuno zatvoreno, ali srećom, doktori su pravovremeno prekinuli borbu kako bi spriječili ozbiljnije povrede.

Ovo je za Mahmudova tek drugi profesionalni poraz u karijeri. Prvi put je poražen tehničkim nokautom od Agita Kabayela u decembru prošle godine.

Titulu WBC-NABF prvaka u teškoj kategoriji osvojio je 2019. godine i zadržao je kroz devet uzastopnih pobjeda. Titulu je izgubio u decembru prošle godine u Saudijskoj Arabiji kada ga je porazio Kabayel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak