Sve je spremno za borilački spektakl: BH Machine traži novu pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Sve je spremno za borilački spektakl: BH Machine traži novu pobjedu
FOTO: Facebook / Dževad Poturak

Sve je spremno za sutrašnji borilački spektakl King of Kings (KOK World Series) jedne od vodećih svjetskih organizacija u kick-boxu - poručio je naš najbolji K1 borac Dževad Poturak – BH MACHINE, organizator, ali i jedan od boraca na turniru, na današnjoj press konferenciji.

Turnir će se održati u hotelu Hills na Ilidži, a na njemu će nastupiti, između ostalih, Dževad Poturak, Sanid Imamović i Haris Biber koji su i najavili sutrašnji događaj.

“King of Kings – prošla godina je bila jako uspješna. Napravili smo jedan event i ušli smo u jednu priču svjetske organizacije. Moje nastojanje, nakon mnogo godina, da se ipak priključimo jednoj svjetskoj priči, uspio sam u tome i sretan sam zbog toga.

Prošla godina, osvjanje pojasa prvaka Evrope KoK je stvarno bilo na nivou. Ove godine je bio planiran meč protiv Freddy-ja Kemayo 3.jula kao i prošle godine. Međutim, korona je sve poremetila. Bez obzira na sve, ja sam uspio smoći snage da zajedno sa prijateljima ovog sporta i zajedno sa institucijama Bosne i Hercegovine upriličim priču i ove godine, tj. da momci, zajedno sa mnom, ostanu u trenažnom procesu i ostanu u jednoj priči – priči borilačkog svijeta.

Ono što je meni jako bitno jeste da momci totalno ne ispadnu iz forme. Ovo je prilika da probaju ono što vježbaju već, unazad koliko mjeseci, kako se pojavio COVID, tako da, mislim da ćemo upjesti da sutra veče ovo protekne u najboljem ambijentu i najboljem redu. Jeste da neće biti publike, ali vjerujem da su borci došli maksimalno spremni i da će pružiti sve od sebe.

Imamo na rasporedu osam borbi. Borbe su podijeljene u dva dijela. U prvom dijelu su četiri meča, gdje će se okušati heroji u ovom sportu. To su mladi borci, koji su nadolazeći i koji će pokazati svoje vještine i želju za prelaskom u ovaj oficijelni dio, gdje su resprektabilne borbe i gdje su borci svjetskog ranga i svjetskog karaktera.

U drugom dijelu su, opet, četiri meča. Već sam rekao, tu su borci koji jako dobro poznaju ovu vještinu i vjerujem da će sutra napraviti dobre mečeve i dati sve od sebe da to bude njihovo najbolje izdanje“ – izjavio je Poturak.

Event će se održati bez prisustva publike. Event počinje od 19 sati, a na njemu nastupaju:

KOK HERO’s 2020 u Bosni i Hercegovini:

1. Aldin Tahirović (BiH) vs. Benjamin Memija (BiH) (75kg, 3x3min)
2. Ermin Hadžajlija (BiH) vs. Alen Đozo (BiH) (70kg, 3x3min)
3. Jasmin Alispahić (BiH) vs. Dino Balija (BiH) (81kg, 3x3 min)
4. Mihajlo Ćulafić (CG) vs. Radomir Mišić (BiH) (85kg, 3x3min)

KOK World Series 2020 u Bosni i Hercegovini:

1. Miloš Jakšić (SRB) vs. Rasim Alunović (BiH) (75kg, 3x3min)
2. Ognjen Rauković (SRB) vs. Haris Biber (BiH) (75kg, 3x3min)
3. Aleksandar Danilović (CG) vs. Sanid Imamović (BiH) (100kg, 3x3min)
4. Nikola Dimkovski (SRB) vs. Dževad Poturak (BiH) (100kg, 3x3min)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije