Lana Pudar nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu: "Zadovoljna sam, bilo je izazovno"

6
Radiosarajevo.ba
Lana Pudar nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu: "Zadovoljna sam, bilo je izazovno"

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar obratila se javnosti nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki gdje je osvojila četvrto mjesto u disciplini 200 metara delfin.

"Moj tim i ja smo zadovoljni mojim nastupom na Svjetskom prvenstvu. Najvažnije za mene je što osjećam kako iz takmičenja u takmičenje sve više napredujem.

Stičem iskustvo i samopouzdanje koji su bitni za nastupe na najjačim svjetskim takmičenjima. U vrlo kratkom periodu smo imali dva bitna takmičenja, Juniorsko Evropsko prvenstvo u Beogradu i SP u Fukuoki i zaista je bilo izazovno tempirati formu za oba takmičenja.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Iako sam uvjerena da su moji rezultati u obje discipline u kojima sam nastupila na SP mogli biti bolji, ne osjećam ništa osim zadobvoljstva i imam motiv za bolji i jači rad u narednom periodu", kazala je Pudar.

Najavila je da će napraviti kratku pauzu, a nakon toga slijede pripreme izvan države za Juiorsko svjetsko prvenstvo koje se održava u Izraelu.

Svaka čast, Sireno! Lana Pudar osvojila četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu

"Preda mnom je jako zanimljiv period i vjerujem kako najbolje od mene tek slijedi. Želim da se zahvalim svim ljudima na podršci i sponzorima i institucijama koje uvijek stoje iza mene. Veliko hvala i pozdrav svima", rekla je Lana Pudar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak