Ko je Italijan (23) koji je postao internetska senzacija nakon nastupa na Olimpijskim igrama?

1
Radiosarajevo.ba
Ko je Italijan (23) koji je postao internetska senzacija nakon nastupa na Olimpijskim igrama?

Olimpijske igre u punom su jeku, a već su osvojene i medalje u nekim sportovima. Cijeli svijet prati ovo veliko događanje u Parizu, a razna događanja i trenutci komentiraju se i na društvenim mrežama.

Na ovim platformama pojavile su se i snimke italijanskog plivača Thomasa Ceccona (23). Mladi Italijan osvojio je olimpijsko zlato na 100 metara leđno i postao prvi Italijan koji je došao na postolje u toj disciplini. Svojim je izgledom privukao pažnju brojnih gledateljica širom svijeta, a obožavateljice su brzo počele izvlačiti i dijeliti njegove fotografije.

Posebno se istaknuo time što je slučajno podignuo majicu i pokazao trbušnjake tokom ceremonije dodjele medalja. Tada se penjao na podij i podigao ruke u zrak. "Toliko je lijep, top model", pisale su oduševljene obožavateljice.

Najbolji domaći džem koji pomaže kod anemije i popravlja probavu

Nakon toga obožavateljice su izvukle različite segmente i trenutke u kojima se ističe mladi Italijan. "Moj budući suprug", "Osvojio je srce svake cure", pisale su.

Inače, Ceccon je svjetski rekorder u dugoj stazi 100 metara leđno i kratkoj stazi 4×100 metara slobodno. Također je i italijanski rekorder u dugoj stazi 50 metara leđno i 50 metara leptir. Svjetski je prvak 2022. na 100 metara leđno i europski prvak 2022. na 100 metara leđno i 50 metara leptir. 

Rođen je 2001. godine, a sportom su se ranije bavili i njegovi roditelji. Majka mu je bila italijanska prvakinja u rolanju, a otac petobojac u vojsci. Oni su ga potaknuli da se počne baviti plivanjem. Thomas je 2018. godine nastupio na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Godine 2020. srušio je italijanski rekord na 100 leđno postavši najbrži Italijan ikada, piše Večernji.

Rekord je oborio i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Popularan je i na Instagramu gdje ga prati više od 420 hiljada ljudi, a zbog svojih sportskih vještina ima i nadimak "morski pas". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak