Jubilarni 10. vertikalni maraton "Avaz Tower Running": Prijavljeno više od 150 učesnika

1
Radiosarajevo.ba

Ostala su još svega dva dana do 10. vertikalnog maratona Avaz Tower Running, koji se održava u Avaz Twist Toweru, najvišoj zgradi u Bosni i Hercegovini.

Ove subote, 14. septembra bit će organiziran cjelodnevni program u okviru najprestižnije trke u regionu, koja će imati i internacionalni karakter. Kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji, program počinje u 9 sati, a do danas je prijavljeno više od 150 učesnika iz devet zemalja svijeta, dok se do 14. septembra očekuje više od 200 takmičara.

Član organizionog odbora Islam Đugum kazao je kako organizirati ovakvu utrku 10. put nije malo ni lako.

U Beču dramatično stanje zbog poplava: Više od 1.100 intervencija vatrogasaca u zadnja 24 sata

"Deseti put je ipak jubilarno. Avaz je 10. uspio da organizuje vertikalno trčanje, ekstremni sport, mogu s pravom reći. Ova zgrada je među najvišim na Balkanu. Daje nam obavezu da ne smijemo kao domaćini da propustimo neke stvari. Ko će pobijediti, otom-potom, ali sama činjenica da dolazi svjetski prvak iz Malezije, koji je stvarno fantastičan. Konkurencija će biti iznimna i jaka. Ali je najbitnije, kada krene trka da smo spremni. Pobijedit će najbolji. Znamo svi kakvo je Sarajevo, može i kiša pasti, ali nemoj da nas to obeshrabri i da dođemo u što većem broju to podržati. Ipak je ovo nešto što se ne dešava svaki dan.

Avaz je, uz sav trud, uspio da pokaže da je to kup takmičenje, a to takmičenje se organizuje u svim velikim tornjevima, tako je i Avaz uspio da naš toranj uđe u kup takmičenje svjetskog vertikalnog takmičenja. Sve ostalo ćemo vidjeti poslije subote kada završi takmičenje", rekao je Đugum.

Foto: Dnevni avaz: Islam Đugum

Član organizionog odbora Islam Đugum. Avaz

Na press konferenciji govorila je i Alma Selimović, direktorica akcija i promocija pri marketing odjelu avaz-roto pressa.

"Islam je zaista jako lijepo rekao kada je u pitanju takmičarski dio koliko nam je zadovoljsvo da je devet država učesnica na samom maratonu. Broj prijava još nije završen, može se još prijaviti, a moći će i na dan utrke. Osim tog takmičarskog dijela, imamo i revijalni dio koji je namijenjen za sve posjetioce. Sam oficijalni program kreće negdje od 9 sati kada će takmičari moći podizati svoje startne brojeve i pripremati se za utrku.

Foto: Dnevni avaz: Alma Selimović

Od 10 sati kreće revijalni program gdje ćemo vidjeti mlade plesače koji će se predstaviti sa svojim tačkama. Bit će prisutan i DJ. A s našim mališanima družit će se maskota iz Zvjerića, što je, vjerujem, mnogima zanimljivo i da će djeci biti zaista primamljivo. Od 11 sati počinju utrke, a nakon svake uslijedit će proglašenja pobjednika. Nadam se da nam kiša neće pokvariti planove, ali u slučaju kiše, mi ćemo to premjestiti u unutrašnji dio predivnog tornja", kazala je Selimović.

Direktor Avaz Twist Towera Haris Škopo kazao je kako su na vertikalni maraton Avaz Tower Running svi dobrodošli.

"Trči se vanjskim pojasom objekta do 36. etaže. Sve zakonske mjere su poduzete, sve potrebne službe će biti tu kako bi ispunili taj sigurnosni dio. Želimo ugostiti sve, kao što želimo da se svi lijepo provedu na ovoj trci", rekao je Škopo.

Foto: Dnevni avaz: Haris Škopo

Utrka će biti organizirana u četiri kategorije:

Muškarci (do 55 godina) – utrka do 36. sprata

Žene (do 55 godina) – utrka do 36. sprata

Rekreativci muškarci/žene – od 18 do 55 godina – utrka do 4. sprata

Djeca od 12 do 18 godina

Djeca od 6 do 12 godina

Kotizacija za utrku se ne plaća. Više o utrci čitajte ovdje

Za pobjednike utrke do petog mjesta u prve dvije takmičarske konkurencije predviđen je novčani nagradni fond. Ostale učesnike i pobjednike očekuju vrijedni prigodni pokloni. Svi registrirani učesnici dobit će zasluženu diplomu, majicu i osvježenje.

Očekujemo ljubitelje sporta iz Bosne i Hercegovine, regije i inostranstva da nam se pridruže na vertikalnom maratonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak