Iznenadno preminula mlada australska sportašica (18). Bila je savršeno zdrava

3
Radiosarajevo.ba
Iznenadno preminula mlada australska sportašica (18). Bila je savršeno zdrava

Tragedija je potresla cijelu Australiju nakon uistinu neobjašnjive smrti mlade zvijezde rolanja. Keira Dascoli-Guymer bila je savršeno zdrava prema priči njezine majke, a onda se iznenada onesvijestila, da bi nekoliko dana kasnije u bolnici isključili aparate za održavanje na životu.

Mlada djevojka rodom iz australskog Namboura rastužila je cijelu zemlju koja se u nevjerici pita kako se to dogodilo.

"Ta 18-godišnjakinja bila je savršeno zdrava", rekla je Lisa Guymer, a onda se prije nekoliko sedmica dogodila tragedija. Iznenada se onesvijestila sredinom juna, završila u bolnici Sunshine Coast, tamo je provela desetak dana, a onda je porodica morala donijeti bolnu odluku i isključiti aparate.

Još jedna sjajna partija Slovenca: Luka Dončić ostvario double-double i omogućio vodstvo Dallasu

Njena mama otkrila je da ljekari nisu utvrdili šta je uzrokovalo prestanak srca i da je porodica suočena sa činjenicom da možda nikada neće otkriti šta se dogodilo njenoj kćerki. 

"Nije imala srčani udar. Srce joj je samo stalo. A oni ne znaju zašto. Teško je prihvatiti da oni ne znaju, a i da mi nikad nećemo saznati", rekla je slomljena majka, prenosi Večernji.

Lisa Guymer otkrila je da je njena kćerka bila fanatik i prvakinja u rolanju i da je uživala u novonastalom sportu. Nakon njene iznenadne smrti klub je organizovao akciju prikupljanja pomoći za porodicu i skupili oko 2000 dolara za troškove sahrane. Porodica preminule Keire donirala je četiri organa nakon njene smrti

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak