Iron Puki napredovao na listi izazivača za svjetskog prvaka, uskoro ulazi ponovo u ring

2
Radiosarajevo.ba

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, napredovao je nakon novog rangiranja najstarije i najjače svjetske bokserske asocijacije WBA.

Puki je trenutno deveti izazivač i ovo je veliki uspjeh za naš profesionalni boks s obzirom na to da u njegovoj kategoriji ima 1.330 profesionalnih boksera.

Osim ovog velikog uspjeha, Puki 5. oktobra ponovo ulazi u ring. Meč je planiran u Oberhausenu na eventu koji organizuje njemački promotor Ugro Boxteam.

Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u BiH Marca Di Ruzzu

Protivnik našem bokseru je Samir Dautović, borac s naših prostora koji posljednjih šest, sedam godina živi u Njemačkoj.

"Visok je 197 centimetara i atraktivan je borac. Smatram ga kvalitetnim protivnikom i sigurno ga neću podcijeniti, ali mislim da sam level iznad njega. Počeo sam se pripremati prije šest sedmica i već sada sam u odličnoj formi s obzirom na to da mi je ostalo još četiri sedmice kvalitetnog kampa nakon kojeg bi, ako Bog da, trebao biti vrhunski spreman. Ovo mi je jedna važna nova borba u mom novom pohodu za napad na svjetsku WBA titulu", rekao je Puki.

Naš bokser je dodao i da postoji mogućnost prijenosa meča na nekoj od domaćih televizija.

Foto: PR tim Iron Puki: Iron Puki

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak