Hifa-Oil će stipendirati Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića

0
Radiosarajevo.ba
Hifa-Oil će stipendirati Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića

Hifa-Oil će stipendirati bosanskohercegovačke olimpijce Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića.

"Prvo želim da vam čestitam na svemu što radite za ovu državu u ime cijele Hifa-Oil grupacije, u ime svih uposlenika i svoje lično ime.

Vi ste momci podigli ljestvicu visoko i mnoge će biti stid što je ne mogu doseći. Hoću da znate da ste vi energija koja sada daje zadatak drugima i vjerujem da ćete motivirati mnoge, napojiti ih dobrom energijom koja im je potrebna da se pokren", poručio je Izudin Ahmetlić, predsjednik uprave Hifa-Oil.

Luigi Soreca i Borjana Krišto imali prvi sastanak: Prva žena Vijeća ministara dobila jasne poruke

Izudin Ahmetlić istaknuo je ovom prilikom da su dječaci ponos svih nas i da je kompanija Hifa-Oil tu za sve što im je potrebno. Nakon razgovora i druženja, potpisani su ugovori o stipendiranju te će kroz narednih godinu dana dječacima biti obezbijeđene mjesečne uplate za školovanje i treninge.

Ismail Barlov stigao je iz Francuske i sa sobom donio srebrnu medalju sa Paraolimpijskih igara u Parizu i veliku radost za Bosnu i Hercegovinu. Godine truda i disciplinovanog treninga uz pomoć i podršku trenera, Amela Kape, donijele su rezultate. Nije mu ovo prva medalja, doduše, kao ni njegovom klupskom kolegi, Ismailu Zulfiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak