Gianmarco Tamberi neće nastupiti za zlato: Tvrdi da je povraćao krv

0
Radiosarajevo.ba
Gianmarco Tamberi neće nastupiti za zlato: Tvrdi da je povraćao krv

Olimpijski pobjednik u skoku u vis iz Tokija, Talijan Gianmarco Tamberi upitan je za večerašnje finale skoka u vis na Olimpijskim igrama u Parizu. Na svom Instagramu je podijelio poruku u kojoj je otkrio da se nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Zlatni iz Tokija i s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti je u poruci napisao da je završio u bolnici te da je praktički nemoguće da se takmiči u finalu.

Također je naglasio da će napraviti sve što je u njegovoj moći da tamo nastupi.

Razvod braka najteže pada vašim mališanima: Ove tri stvari svi roditelji moraju znati

"Bol koju osjećam ovog jutra je strašna. Dok zbog fizičkog stanja osjećam fizičku bol, osjećaj da danas neću moći nastupiti je još gori.

Nakon što sam danas ujutro dva puta povraćao krv, odvezen sam u hitnu.

Podvrgnut sam brojnim testovima te ću vam javiti kada saznam rezultate. Hvala vam svima na porukama podrške.

Ovaj dan mi je umjesto jednog od najljepših dana u životu postao noćna mora", napisao je Tamberi na svom Instagram profilu.

Talijan je u finalu skoka u vis bio jedan od glavnih pretendenata za zlato, ali prema svemu sudeći neće nastupiti. U Tokiju 2021. godine je podijelio zlato s katarskim predstavnikom Mutazom Essa Barshimom skokom od 2,37 m, pišu Sportske Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak