Bravo za naše mlade sportiste: Korina Džidić zlatna na Europskom judo kupu u Skopju

0
Fena
Bravo za naše mlade sportiste: Korina Džidić zlatna na Europskom judo kupu u Skopju

Aktualna prvakinja Balkana, reprezentativka BiH iz Borse Korina Džidić briljirala je na Europskom kupu za juniore koji se ovih dana održava u Skopju, u Sjevernoj Makedoniji.

Kup je okupio 29 juniorskih reprezentacija s područja Europe, među kojima su i tri s drugih kontinenata: Kolumbija, SAD i Saudijska Arabija, a Bosnu i Hercegovinu predstavlja 18 reprezentativaca, priopćeno je iz Judo kluba Borsa.

Na putu do zlata Korina je svladala Asju Nurković iz Crne Gore, Saru Šančić iz Hrvatske, te u polufinalnoj borbi Jovanu Čakarević iz Srbije. U četvrtoj i finalnoj borbi Korina je pobijedila Niku Slacek, reprezentativku Hrvatske.

Egipat se pridružuje južnoafričkoj tužbi za genocid protiv Izraela

Iz kluba su napomenuli da je petnaestogodišnja Korina tek druga godina uzrasne kategorije "U18", te se na borilištima Europskog kupa u Skopju "sastajala" sa 3 do 4 godine starijim borcima.

Kako dodaju, ovo je ujedno i prvo juniorsko zlato u ženskoj konkurenciji s ovog ranga natjecanja koje pristiže u Grad Mostar kada je u pitanju judo sport.

Ma, bravo Zmajice: Aleksandra Samardžić Univerzitska Prvakinja Evrope

U kategoriji do 70 kg nastupala je i Johanna Elisabeth Klinger. Ubilježivši pobjedu nad predstavnicom Švedske Nielsen Tove, poražena je od Sare Šančić iz Hrvatske. Nakon prvog dana Europskog kupa, Bosna i Hercegovina zauzima visoke ekipne plasmane.

U konkurenciji žena zauzima 1. mjesto, dok u sveukupnom poretku [M,Ž] zauzima 2. mjesto, navodi se u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak